İnfertilite Tedavisi

İnfertilite Tedavisi

Günümüzün gelişen teknolojisi ve modern tedavi imkânları sayesinde kısırlık tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tüp bebek, aşılama ve uygun cerrahi teknikler sayesinde kısırlık tedavi edilebilir. Bu süreçte yapılan PRP, mikrochip, PGD (genetik tanı) gibi yöntemler de kısırlık tedavisinde başarı oranını yükseltmektedir.

Kısırlık, tüm dünyada, hem kadın hem de erkeklerde görülebilen bir rahatsızlıktır. Çiftin kısırlık sorunu yaşamasına neden olan faktörlere bağlı olarak, farklı tedavi metodları izlenebilir. Uygun yöntem sayesinde, çiftler sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alabilirler.

İnfertilite tedavisi ve fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, Doç. Dr. Nicel Taşdemir ile iletişime geçebilirsiniz.

İnfertilite Tanısı Nasıl Konur?

İnfertilite tanısı tek bir test ya da tahlille konulamaz. Tanı sürecinde kadın ve erkeğin fizyolojik açıdan tüm değerlendirmelerinin yapılması ve üreme sisteminin kontrol edilmesi gerekir. Üreme hücrelerindeki yapısal sorunlar ve kalıtsal hastalıklar da değerlendirilerek, infertilite tanısı konulabilir. Bunun için kan-idrar testlerinden, ultrason görüntülerinden, sperm analizinden faydalanmak gerekebilir.

İnfertilite Tedavi Edilebilir Mi?

İnfertilite, tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Tedavi sürecinde altta yatan nedenler saptanabilirse, başarı oranı yüksektir. Bununla birlikte tüp bebek tedavisi ve tüp bebekte başarıyı artıran yöntemler de infertilite tedavisinde başarıyı yükseltmektedir.

İnfertilite tedavisinde;

  • Fertilite ilaçları
  • Laparoskopi ve histeroskopi (Kapalı cerrahi yöntemler)
  • Tüp bebek tedavisi
  • Aşılama tedavisi yapılabilir.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi; sperm ve yumurtanın laboratuvar koşullarında döllenmesini sağlayan bir yöntemdir:

  • Tüp bebek tedavisinden önce eşler detaylı olarak muayene edilir. Eğer rahimde tüp bebek tedavisini etkileyecek sorunlar varsa bu sorunların çözümlerine odaklanılır. Kadın ve erkeğin kromozomlarından gelen kalıtsal hastalıklar tek tek değerlendirilebilir. Eğer kalıtsal hastalık varsa, genetik tanı (PGD) yöntemi ile embriyonun yapısal durumu da analiz edilebilir.
  • Sonrasında kadında yumurtlama sürecinin desteklenmesi için hormon tedavisine başlanır. Bu süreçte yumurtalıklar düzenli olarak kontrol edilir. Yumurtaları barındıran foliküller istenilen, ideal boyutlara ulaştığında ise çatlatma iğnesi yapılır. Yumurta hücreleri toplanır veya aşılama yapılabilir.
  • Erkek meni örneği verir. Erkekten elde edilen sperm hücreleri, laboratuvar koşullarında yoğunlaştırılır. Eğer erkekten kaynaklanan kısırlık söz konusuysa, mikrochip yöntemi uygulanabilir. Mikrochip; menideki yüksek kaliteli spermleri ayıran, özel bir chip ile uygulanır. Böylece en kaliteli üreme hücrelerinin döllenmesi sağlanmış olur.
  • Erkekten alınan spermler ile yumurta hücreleri farklı şekillerde bir araya getirilebilir. Klasik tüp bebek yönteminde, üreme hücreleri yan yana getirilir ve döllenmesi beklenir. Mikroenjeksiyon yönteminde ise spermler, yumurta içerisine enjekte edilir. Mikroenjeksiyon ile yapılan tüp bebek tedavilerinde başarı oranı daha yüksektir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde tekrarlayan başarısızlık durumunda mikroenjeksiyon yapılması tercih edilebilir.
  • Elde edilen embriyo, kadının rahmine bırakılır. Bu süreçte gebelik şansını artırmak için blastokist transferi yapılabilir. Blastokist; laboratuvar ortamında döllenen embriyonun 5. gündeki hâlidir. Blastokist hücreleri genellikle diğer embriyolara göre daha sağlıklıdır. Çünkü kromozomal sorunları olan embriyolar, genelde 3 günden fazla canlı kalamaz. Özellikle yumurta sayısı çok olan kadınlarda, blastokist transferi ile gebelik şansı artırılabilir.

İnfertilite Tedavisinde Başarıyı Artıran Yöntemler Nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde başarı; yumurta rezervi, sperm kalitesi, rahmin yapısal sağlığı gibi pek çok faktöre bağlıdır. Aynı zamanda genetik kodlardan aktarılan bazı hastalıklar da tedavi sonucunu etkileyebilmektedir. Bu nedenle embriyoların genetik yapısının analiz edilmesi ve sonrasında transfer yapılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kısırlık tedavisi ve genetik tanı için Doç. Dr. Nicel Taşdemir ile iletişime geçebilirsiniz.

PRP ile tüp bebek tedavisi de günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Kadınlarda yaşın ilerlemesine bağlı olarak rahim iç dokusu incelir. Bu dokunun normal sınırlarda olması, embriyoların tutunabilmesi için önemlidir. Bazı kadınlarda yapısal olarak da rahim içi dokusu ince olabilir. Rahme yapılan PRP sayesinde, dokular canlanıp güçlenir. Bu da embriyonun tutunma şansını artırır. Yumurtalıklara yapılan PRP tedavisinde ise amaç; kök hücre üretiminin desteklenmesidir. Kişinin kendi kanından alınan platelet hücrelerle beslenen kök hücreler, yumurta hücresine dönüşebilme potansiyeline sahiptir.

İnfertilite Tedavisi Fiyatları

Günümüzde infertilite, korkulması gereken bir rahatsızlık olmaktan çıkmıştır. Hem tüp bebek tedavisindeki gelişmeler hem de gelişmiş cerrahi teknikler, kısırlık tedavisinde umut verici sonuçlar doğurmaktadır. Tedavi sürecinde yapılacak uygulamalar ise kişinin yapısına ve kısırlığın nedenlerine göre değişmektedir. Bu nedenle infertilite tedavisinde fiyatlar her hastamız için farklı olacaktır.

İnfertilite tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi için Doç. Dr. Nicel Taşdemir ile iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.

Şimdi Ara!
Yol Tarifi