Blastokist Transferi

Blastokist Transferi Eskişehir

Blastokist; laboratuvar ortamında döllenen yumurta hücrelerinin 5. gününde aldığı hâle verilen isimdir. Blastokist transferi ise tüp bebek tedavisinde blastokistin rahim içerisine gönderilmesidir.

Blastokist transferinin amacı; kromozomal olarak en sağlıklı olan hücrelerle tüp bebek tedavisinin yapılmasıdır. Çünkü döllemenin 5. gününe kadar ulaşan embriyolar, kromozomal olarak daha sağlıklıdır. Bu da tekrarlayan düşüklerin oranını azaltmakta ve tüp bebek tedavisinden daha başarılı sonuç elde edilmesini sağlamaktadır.

Eskişehir blastokist transferi ve tüp bebek hakkında tüm merak ettikleriniz için Doç. Dr. Nicel Taşdemir ile iletişime geçebilirsiniz.

Blastokist Nedir? Blastokist Transferi Nedir?

Blastokist; anneden alınan yumurta hücresi ve babadan alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllendikten sonraki 5. günde aldığı hâldir. Blastokistte yaklaşık 200 – 300 hücre bulunur. Ancak bir embriyonun 5. güne ulaşması demek kromozomal olarak daha sağlıklı olması anlamına gelir. Çünkü DNA’sında sorunlar olan embriyo hücreleri, genellikle döllemenin 3. gününe gelememektedir.

Blastokist transferi ise blastokistin rahme gönderilmesi işlemidir. İşlemin amacı yapısal olarak daha sağlıklı ve güçlü olan embriyolar ile tüp bebek tedavisinin yapılmasıdır. Özellikle yumurta rezervi yeterli/fazla olan hastalarda, çok sayıda embriyo elde edilmektedir. Bu da sağlıklı embriyo sayısının artmasına ve blastokist transferine olanak tanımaktadır.

Blastokist Transferi Ne Zaman Yapılır?

Blastokist transferi, blastokistin oluştuğu 5. dölleme gününde yapılır. Bu süre geciktiğinde tüp bebek tedavisinden beklenen sonuçlar alınamaz. Blastokist transferi yapılmayacaksa, embriyonun 2. ya da 3. gününde transfer yapılabilir. Blastokist transferi sırasında 5. güne ulaşan çok sayıda embriyo olursa, bir kısmı dondurularak saklanabilir.

Blastokist Transferi Kimlere Yapılır?

Blastokist transferi, genellikle yumurta sayısı çok olan (8 ve üzeri) hastalarda yapılmaktadır. Bununla birlikte bu süreçte gözlemin de önemi büyüktür. Çünkü yumurta sayısı az olmasına rağmen, 3. gün embriyo kalitesi iyi olan hastalarda da başarı oranını artırmak için blastokist transferi yapılabilir.

Blastokist transferi;

  • Tüp bebekte tekrar eden başarısızlık durumunda (Özellikle iyi kalitede olmasına rağmen embriyonun 3. gününde yapılan transferden başarılı sonuç alınamadığında)
  • Çoğul gebelik ihtimalini ortadan kaldırmak isteyen çiftlerde
  • Embriyo dondurma yapacak çiftlerde tercih edilebilir. Eskişehir blastokist transferi için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek için Doç. Dr. Nicel Taşdemir’i arayabilir ve bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Blastokist Transferinin Avantajları/Dezavantajları Nelerdir?

Blastokist transferinin avantajları:

  • Embriyo son aşamaya kadar laboratuvar ortamında kaldığı için gelişimi düzenli olarak takip edilir. Böylece en sağlıklı embriyolar seçilebilir.
  • Embriyo iyice büyümüş durumda olduğu için implantasyon (rahme tutunma) daha kolay olur. Özellikle embriyoskop adı verilen özel inkübatörlerde bekletilen embriyolar daha sağlıklı olur.
  • Gebelik şansını, dolayısıyla da tüp bebek tedavisinin başarısını artırır.
  • Blastokist transferi, çok sayıda embriyo transferine olan ihtiyacı da ortadan kaldırır. Bu nedenle çoğul gebelik riski azalır.

Blastokist transferinin dezavantajları:

  • Yumurta rezervi iyi olmasına rağmen hastaların yaklaşık %40’ında blastokist gelişmeyebilir.
  • Embriyo donduracak bazı hastalarda 5. yerine 3. gün dondurma yapmak daha başarılı sonuç verebilmektedir.

Blastokist Transferinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Blastokist transferinde başarıyı embriyo kalitesi kadar uygulama süreci de etkiler. Başarılı sonuç alınabilmesi için;

  • Laboratuvar koşullarının üst düzeyde olması gerekir. Hijyen, havalandırma ve periyodik kontroller tam olmalıdır.
  • Donanım yeterli ve kaliteli olmalıdır.
  • Ekip alanında uzman ve tecrübeli olmalıdır.

Eskişehir Blastokist Transferi Fiyatları

Blastokist transferi, tüp bebek tedavisinde başarı oranını ciddi oranda yükselten bir işlemdir. Özellikle genç ve yumurta rezervi yeterli olan hastalarda tekrarlayan başarısızlıkların önüne geçmede etkili bir yöntemdir. Ancak en başarılı sonuçların alınabilmesi için mutlaka uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Eğer blastokist oluşum süreci dikkatli takip edilmezse, sağlıklı embriyoların kaybedilmesi söz konusu olabilmektedir.

Eskişehir blastokist transferi fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için Doç. Dr. Nicel Taşdemir ile iletişime geçebilirsiniz.

Şimdi Ara!
Yol Tarifi